type="text/javascript"> Skip to main content

Om os

Tine Brock

Uddannet lærer i 2003. Klasselærer og Adfærd, Kontakt og Trivselslærer på Holme Skole i Aarhus halvdelen af min arbejdstid, samt tidligere koordinator af læringscentret, der skaber rammer for børns trivsel og læring.

Pædagogisk konsulent i specialpædagogik og inkluderende undervisning på VIA Center for Undervisning den anden halvdel, hvor jeg vejleder og laver kurser på området for fagfolk og studerende.

Tidligere vejleder for sygedagpengemodtagere med stress, angst og depression. Uddannet coach med særligt fokus på konflikthåndtering i 2010.

Indehaver af Lærerliv, der tager nyuddannede i hånden, der hvor læreruddannelsen slutter.

Søren Prehn

Radiojournalist, underviser, musiker og foredragsholder.

Jeg har arbejdet med lydfortællinger siden jeg blev uddannet som journalist. Først til Danmarks Radio og siden som podcaster, hvor jeg de sidste 10 år har produceret til virksomheder og organisationer.

Jeg har i flere større fondsprojekter arbejdet med og udforsket, hvordan lydfortællinger kan bruges som fagligt redskab i undervisnings og – sundhedssektoren.

Jeg underviser desuden på Mediernes Efteruddannelse i podcast samt er rundt i landet med musikforedraget “Kys, kampråb og luftguitar”, hvor omdrejningspunktet er den danske musikscene fra 1967 og frem.

Astrid Elmedal Jørgensen

Illustrator

Kontakt: astridjoergensen333@gmail.com

Historien bag

Ideen til Sanserejser opstod for år tilbage, da min søn på dengang seks år led af tankemylder, når han skulle sove. Det resulterede i mange, lange aftener med søvnløshed og frustrerede forældre. I mit tidligere arbejde med stress-, angst- og depressionsramte, benyttede vi mindfulness og mentaltræning som effektive virkemidler mod uro og tankemylder.

Baseret på den erfaring gik jeg i gang med at lave mine egne Sanserejser henvendt til børn og unge, en målgruppe jeg allerede havde en del kendskab til i mit arbejde som folkeskolelærer. Det skulle vise sig, at min søn fik stor glæde af Sanserejserne, og naturligt opstod ideen, at andre også kunne få glæde af dem.

Jeg bad Søren, som er musiker og radiojournalist, om hjælp til at producere Sanserejserne. Søren faldt straks for hele ideen om Sanserejser til børn og unge, og sådan opstod samarbejdet. Jeg skriver og indtaler historierne. Søren producerer musikken og lyden.

Da mit professionelle virke har rod i at undervise, har det i hele forløbet været vigtigt for mig, at lytteren lærer om kroppen og sindets reaktionsmønstre, og hvad der sker, når man aktivt øver sig i at mestre reaktionerne hensigtsmæssigt. Det er ikke nok at mærke en forandring, man skal også forstå den.

Jeg opdagede, at Sanserejserne også havde positiv effekt på mine elever og udviklede løbende på indholdet, så Sanserejserne ikke bare er beroligende historier, men også understøtter mit arbejde med at undervise eleverne i at opøve empati og håndtere udfordringer med uro og ængstelse, konflikthåndtering og svingende koncentration.

Sanserejser er på den måde til glæde for både familier og professionelle i skoler, institutioner, klinikker og idrætsforeninger.

God fornøjelse.

Tine