Skip to main content

Hjælp dit barn med at hjælpe sig selv

Ro og nærvær

Sanserejser er historier, der beroliger børns nervesystem og lærer dem at mærke sig selv. Sanserejser gør børn klogere på sig selv og deres omgivelser og giver redskaber til at håndtere hverdagens udfordringer.

Da min ældste søn var 6 år gammel, begyndte han at lide af tankemylder og havde svært ved at falde i søvn. Jeg søgte efter beroligende historier men fandt ikke det, jeg søgte. Derfor gik jeg i gang med at lave dem selv. På daværende tidspunkt arbejdede jeg med sygemeldte voksne, der led af stress, angst og depression, og jeg benyttede mange af de samme teknikker indenfor afspænding og mentaltræning, som virkede for dem. Tilført børnevenlige universer blev Sanserejserne hurtigt en stor hjælp for min søn, og både mit private og siden professionelle netværk begyndte at benytte Sanserejserne til deres egne børn, børn i børnehaver og elever i skolerne.

I dag går mange ting meget hurtigt, og børn skal kunne håndtere mere information end nogensinde før. For mange kan det være en rigtig svær opgave at skulle fordøje alle indtrykkene og falde til ro. Vi ved fra forskning, at vores forbrug af skærm på mobilen og computeren ændrer vores hjerner og genererer nye behov for stimuli. Det gør det indimellem svært at standse op og mærke sig selv. Derfor kan det for mange børn være en rigtig god hjælp at få skabt rum til at mærke sine fysiologiske og følelsesmæssige behov.

Sanserejser tilbyder ro, nærvær og plads til fordybelse gennem fantasifulde historier, hvor barnet er hovedperson. Samtidig træner Sanserejser barnet i at finde ro indeni, selvom kaos råder udenfor. Sanserejserne giver barnet indsigt i sig selv og gode vaner til at passe på sig selv.

Du finder Sanserejserne på Apple Podcast

Tine