type="text/javascript"> Skip to main content

Hjælp dit barn med at hjælpe sig selv

Ro og nærvær

Sanserejser er historier til børn mellem 3 og 12 år, der beroliger nervesystemet og lærer børn at mærke sig selv. Sanserejser gør børn klogere på sig selv og deres omgivelser og giver redskaber til at håndtere hverdagens udfordringer. Med hver Sanserejse følger en aldersabefaling, men børn modnes i forskellige tempi og har forskellige behov. Det er derfor ikke ualmideligt, at børn kan have glæde af en sanserejse tidligere end den anbefalede alder. Så prøv jer frem.

Da min ældste søn var 6 år gammel, begyndte han at lide af tankemylder og havde svært ved at falde i søvn. Jeg søgte efter beroligende historier men fandt ikke det, jeg søgte. Derfor gik jeg i gang med at lave dem selv. På daværende tidspunkt arbejdede jeg med sygemeldte voksne, der led af stress, angst og depression, og jeg benyttede mange af de samme teknikker indenfor afspænding og mentaltræning, som virkede for dem. Tilført børnevenlige universer blev Sanserejserne hurtigt en stor hjælp for min søn, og både mit private og siden professionelle netværk begyndte at benytte Sanserejserne til egne børn, børn i børnehaver og elever i skolerne.

I dag går mange ting meget hurtigt, og børn skal kunne håndtere mere information end nogensinde før. For mange kan det være en rigtig svær opgave at skulle fordøje alle indtrykkene og falde til ro. Vi ved fra forskning, at vores forbrug af skærm på mobilen og computeren ændrer vores hjerner og genererer nye behov for stimuli. Det gør det indimellem svært at standse op og mærke sig selv. Derfor kan det for mange børn være en rigtig god hjælp at få skabt rum til at mærke sine fysiologiske og følelsesmæssige behov.

Sanserejser tilbyder ro, nærvær og plads til fordybelse gennem fantasifulde historier, hvor barnet er hovedperson. Samtidig træner Sanserejser barnet i at finde ro indeni, selvom kaos råder udenfor. Sanserejserne giver barnet indsigt i sig selv og gode vaner til at passe på sig selv.

Mange forældre oplever, at deres barn har svært ved at mærke sin træthed, falde til ro og især falde i søvn ovenpå en dag med meget stimuli. Faktisk er sengetid ofte det tidsrum på dagen, hvor børn finder ro til at tale om det, der måtte være på spil i dem, og hvad de har oplevet. Det kræver vores nærvær. Men putning kan nemt udvikle sig til helaftensforestillinger, hvor barnets tanker kører ud ad en tangent. Det går ud over barnets søvnbehov og giver af og til frustrerede forældre, som måske har flere børn at putte, aftenarbejde, en opvask, en aftale eller en lur i sofaen, der venter. Sanserejserne er skabt til børn men det er ingen hemmelighed, at det også er en hjælp til forældre. Vær dog på vagt; lytter du med, risikerer du, at det er dig, der falder til ro og i søvn…

Sanserejserne kan bruges til meget andet end puttetid. De kan give ro forud for et tandlægebesøg eller under en flyrejse. De kan berolige ovenpå en konklikt eller en svær oplevelse. De kan være til en kort pause eller for at komme i kontakt med sig selv. Og de kan bruges til at indøve redskaber til at håndtere svære ting og alternativer til uhensigtsmæssig adfærd.

Du finder Sanserejserne her på siden eller på Apple Podcast

Tine